17 de jul. 2015

INFORMACIÓ IMPORTANT

Prevenció i tractament contra els POLLS


Per fer una bona prevenció:
- Ens hem de mantenir sempre alerta. Mirar el cap als nens/es de tant en tant, sense obsessionar-nos, sobretot darrera les orelles i el clatell, i més si heu sentit que hi ha polls a la l’escola o al barri.
- Els polls es poden difondre fàcilment entre les persones. Només la seva presència en una d’elles és un perill de contagi per als qui hi conviuen, sobretot per als companys d’escola i familiars. És molt important que el nen/a no vingui a l’escola fins que no hagi desaparegut el problema.
- També s’encomanen per l'intercanvi de pintes, raspalls, guarniments per al cap, gorres, bufandes, tovalloles, mocadors, etc.
- És convenient, quan el cabell és llarg, dur-lo recollit.


Si el vostre fill/a té polls, feu el següent tractament:
- Adquiriu a la farmàcia un producte específic per aquest tractament i seguiu les instruccions.
- Cal rentar el cap i entretenir-se a treure-hi totes les llémenes fent servir una pinta de puntes fines (si s’esbandeix el cap amb vinagre, surten millor els ous).
- Es recomana no assecar el cap amb aire molt calent, perquè l’antiparasitari pot perdre efecte amb la temperatura.
- És convenient repetir aquesta operació durant la mateixa setmana i al cap de set dies. És molt important que no hi quedi cap llémena per tal d’evitar nous contagis.
- Si no hi trobeu res, no cal fer tractament preventiu ja que es pot crear resistència a les substàncies antiparasitàries. L’únic recomanable és, després de rentar-se el cap, aplicar un rajolí de vinagre a l’última esbandida.
- És convenient canviar els llençols i rentar les fundes del sofà.
- Avisar a l’escola, per poder actuar amb la resta dels nens/es
- Si el problema es detecta a l’escola, s’avisarà a les famílies per tal que vinguin a buscar al seu filla/a. D’aquesta manera evitarem possibles contagis a la resta de companys.


Cal convertir en un hàbit el fet de revisar el cap dels vostres fills/es. En cas que en detecteu heu de comunicar-ho al monitor/a i inicieu ràpidament el tractament.
No es pot anar a l’escola fins un dia després de fer el tractament i s’hagin eliminat els polls i les llémenes. És molt important la col·laboració de totes les famílies i fer la revisió tothom alhora i si cal el tractament.


Moltes gràcies per la vostra col·laboració.

El Director del Casal i Monitors/es

0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies pels teus comentaris!

 
AMPA - ADEDI LLEURE Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template